(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Jablečný štrůdlík
Potřebné ingredience
150g hladké mouky, 150g polohrubé mouky, 1/2 sáčku prášku do pečiva, 100g moučkového cukru, 120g Hery, 1 ks vejce, 3-4 větší jablka, cukr na oslazení a skořice.
Postup přípravy
Do mísy nasypu všechny sypké suroviny, přidám Heru (strouhanou nebo nakrájenou) a rozmělním ji s mouku. Potom přidám vejce a zpracuji těsto. Těsto rozdělím na 2 díly a vyválím menší plát. Finální noha štrůdl má asi 26x10cm. Hotové nohy štrůdlu potřu vajíčkem, propíchám vidličkou a dám péct (180°C asi 20 min).

obrázkový postup
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé